
نظر سنجی اخیر بی بی جی و گالوپ برای دهمین سال متوالی با شرکت دو هزار نفر که به صورت تصادفی از ۳۱ استان ایران و از طریق تماس تلفنی برگزیده شده بودند، صورت گرفت.
بر اساس نظر سنجی موسسه های گالوپ و هیئت کارفرمایان پخش رسانه (بی بی جی) در آمریکا، تلویزیون دولتی ایران هنوز کلیدی ترین نقش خبر رسانی در این کشور را ایفا می کند.
این دو موسسه آمریکایی روز سه شنبه (۱۲ ژوئن - ۲۳ خرداد) در کنفرانسی خبری اعلام کردند که بیش از ۸۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی به رادیو و تلویزیون ایران و تنها شش درصد از آنها به خبرگزاریهای خارج از این کشور رجوع می کنند.
بنابر این نظر سنجیها شرکت کنندگان معتقدند که خبرگزاریهای خارجی خبرهای ایران را سانسور نمی کنند و برنامه های فرهنگی و تفریحی که در کشور در دسترس نیست را در اختیار آنها می گذارند.
در طرف دیگر شرکت کنندگان انتقادهایی که از طرف رسانه های خارج از این کشور نسبت به ایران صورت می گیرد را رد می کنند و معتقدند که این رسانه ها از طرف گروههایی با منافع خاص اداره می شود.
نظر سنجی اخیر بی بی جی و گالوپ برای دهمین سال متوالی با شرکت دو هزار نفر که به صورت تصادفی از ۳۱ استان ایران و از طریق تماس تلفنی برگزیده شده بودند، صورت گرفت.
این تحقیقات در ماه مارس سال جاری میلادی انجام گرفته و حدود یک ماه به طول انجامید.
ویلیام بل یکی از مدیران از بی بی جی می گوید: "وقتی از مردم خواسته می شود که کیفیت رسانه های داخلی و خارجی را ارزیابی کنند، معلوم نیست که شرکت کنندگان جوابهای صادقانه دهند."
او گفت: "ممکن است شخصی بهای بیشتری به رسانه های داخلی دهد یا حتی تصدیق کند که رسانه های خارجی را دنبال می کند اما به دلیل مسائل سیاسی و اجتماعی بگوید که علاقه و اعتمادی به رسانه های خارجی ندارد."
آقای بل می گوید امسال ایرانی ها علاقه بیشتری برای شرکت در این نظر سنجی نسبت به سالهای گذشته از خود نشان دادند.
او گفت: "۳۰ درصد قبول نکردند که با ما صحبت کنند که البته این درصد از تحقیقاتی که در آمریکا انجام می گیرد خیلی بهتر است. در آمریکا ۶۰ تا ۷۰ درصد از مردم شرکت در نظرسنجی ها را رد می کنند."
بر اساس این نظرسنجی تلویزیون رسانه اصلی دریافت اطلاعات است. استفاده از ماهواره، رسانه های دیجیتال، و اینترنت از سال ۲۰۰۸ تا کنون رشد نسبی داشته است.
در کل همه شرکت کنندگان تلویزیون دارند و ۹۰ درصد آنها دارای تلفنهای همراه هستند. نزدیک به ۷۰ درصد کامپیوتر، بیش از ۵۰ درصد رادیو، بیش از ۴۰ درصد اینترنت و بیش از ۲۰ درصد آنتن ماهواره دارند.
پس از تلویزیون، رسانه های اصلی دریافت اطلاعات تلفنهای همراه، رادیو، روزنامه، اینترنت و تلویزیونهای خارج از کشور هستند.
دو درصد از شرکت کنندگان هم از طریق شبکه های اجتماعی و رادیوهای خارجی خبر دریافت می کنند.
بنا به این تحقیقات سایتهای اینترنتی گوگل و یاهو از بقیه سایتها در بین شرکت کنندگان محبوبتر هستند.